Novice

Prikaz vseh novic

20.12.2016

Bricsys je dodal buildingSMART da dodeli .dwg skupnosti dostop do velikega BIM potenciala

Bricsys ni pridržan le za IFC certifikacijo, ampak se je odločil da postane tudi mednarodni član Building Smart skupnosti. Bricsys močno verjame v ‘open data” principe.

Naš cilj je bil, da se pridružimo novim intuitivnim BIM rešitvam, kjer se model, ki je kreiran v preliminarni stopnji projekta lahko uporabi do ultimativne izvedbe gradbenega projekta. Med tem procesom morate biti sposobni dodajati več podatkov in generirati vse nujne dokumente in poročila: 2D prerze, detajle, obračune materialov, itd.

Globoka integracija s Chapoo-jevo izbiro modelirnega strežnika omogoča sodelovanje timov. Chapoo sinhronizira potrebo s tem kaj uporabnik prijavlja. Ima 3D viewer, ki dopušča raziskovanje celotnega projekta do zadnjega detajla za geometrijo in podatke in vmesno povezavo.

Mi ne upoštevamo le IFC certifikacije, ampak smo se odločili postati tudi mednarodni član Building Smart skupnosti. Bricsys močno verjame v ‘open data” principe.

Danes ne bo več dopustno zaklepati uporabnikov. Dobavitelji programske opreme morajo sodelovati in odpreti vse informacije za vse udeležence na projektu. Vidimo, da je naša odgovornost dati .dwg skupnosti dostop do ogromnega potenciala BIM pristopa.

Obstaja na stotine na .dwg baziranih aplikacij za AEK prostor. Želimo jih voditi v openBIM. Nazadnje smo izdali skupek API-jev, z namenom, da jih pripeljemo bliže k IFC certifikaciji in da postanejo del tega openBIM potovanja. Nadaljevali bomo z našo podporo in pomočjo. Obratno bo to ojačalo uporabo standardov kreiranih z buildingSMART.